pexels nikolett emmert 15193800

Mus i veggen: Hvordan bli kvitt dem

Flere faktorer kan bidra til mus i veggene dine. Den gnagende virkningen av mus på ledninger og tygging av gips kan forårsake skade på hjemmet ditt. I tillegg kan de overføre sykdommer som hantavirus og salmonella2. Det er ikke nok at mus i veggene er til sjenanse, siden deres skurring og støy kan forurense mat og overflater.
1*7l181zd9BtOe56RIMrucQg

En museinfestasjon i veggene dine bør løses umiddelbart for å forhindre ytterligere skade og sykdomsspredning. Alternativt kan du prøve å eliminere musene på egenhånd ved å kontakte et skadedyrfirma. Uansett hvordan du ser på det, er det viktig å løse problemet så snart som mulig.

Hvordan ser mus ut?

Grå eller brunpelsede mus er små gnagere. Den har en spiss nese, lang hale og store ører. Vanligvis lever mus i mark og skog, men de kan også finnes i hjem og andre bygninger. Små åpninger i vegger eller gulv, som sprekker i gulvet, er vanlige inngangspunkter for mus. Så snart de kommer inn, kan de bygge reir ved hjelp av isolasjon eller andre materialer de finner i veggene, krypkjelleren, loftet eller garasjen.3

Uansett om de er innendørs eller utendørs, blir mus tiltrukket av matkilder. Disse matkildene kan omfatte:

-Søppelplass for mus
Et spiskammer eller skap der mus kommer inn
For at mus skal få tilgang til kjæledyrfôr, bør det utelates

En mus kan tygge på ledninger eller andre deler av huset og forårsake skade. Mus kan være et stort problem, men du trenger ikke å bekymre deg! Å bli kvitt dem kan gjøres på en rekke måter.

Det er 5 måter å drepe mus i vegger på

Når mus bor i vegger, kan det være en reell utfordring å bli kvitt dem. Du kan musesikre hjemmet ditt og eliminere mus i veggene dine med noen få enkle trinn.
Hold mus unna veggene dine ved å forsegle dem

Mange strukturer og hjem er infisert med mus. Utrolig små plasser er ikke noe problem for dem. Når mus får tilgang til en bygning, kan de raskt sette opp et reir og begynne å avle.En voksen mus kan presse seg gjennom et hull på størrelse med en krone.

I de fleste tilfeller kommer mus inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i veggen, under sidekledningen eller nær fundamentet. Du bør tette eventuelle sprekker eller hull rundt husets eksteriør for å hindre mus i å komme inn. Undersøk ventilene rundt hjemmet ditt, spesielt loftet og krypkjelleråpningene, hvis det kommer mus inn i veggene dine. Hvis ventilene er skadet, bruk en lommelykt for å lyse dem tydelig opp. Har garasjen din mus i den? Sørg for at sveipene på garasjeporten din er fri for hull og hull, og at de tetter tett.

Bruk av sprayskum for å tette hjem mot mus er populært, men det er ikke ideelt for gnagerkontroll. Gnagere kan tygge rett gjennom sprayskum, så det holder ikke musene utenfor veggene dine. For å forhindre inngangspunkter, fyll hull tett med stålull eller fest nettinglapper over dem med skruer. Hullene i nettet skal være små nok til at mus ikke kan komme gjennom.1/4 maskinvareklut bør være tilstrekkelig.
Mus hører ikke hjemme i ditt hjem

Matkilder florerer for mus. De opportunistiske materne vil spise alt de kan finne, noe som betyr at de vil spise nesten hva som helst.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
Dyre- og fuglekadaver (æsj!)

En mus som finner veien inn i hjemmet ditt vil sannsynligvis spise all mat som er utenfor, inkludert:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Hvis du vil unngå å tiltrekke deg mus innendørs og utendørs, sørg for at områdene dine er fri for matrester.

Sørg for at du er klar over mulige vannkilder i hjemmet ditt som kan tiltrekke seg mus. Til syvende og sist kan mus få tilgang til dine indre rom gjennom vegger, krypkjeller osv., hvis de tiltrekkes av landskapet. Mulige vannkilder inkluderer:

På tunet kan det være vannfunksjoner som dammer.
Det kan være en lekk hageslange (eller til og med en vanningsslange)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

For å fortsette med dette trinnet er det helt avgjørende at du vet om du har å gjøre med mus eller rotter. Selv om du velger snapfeller og plasserer dem på rotter når problemet er mus, du vil ikke drepe rottene, men de vil være redde og vil lære å unngå feller i fremtiden. De som er på vakt mot feller vil ha vanskeligere for å eliminere dem.

Ved alvorlige museproblemer. vurdere å bruke limfeller. Feller som disse anses som mindre humane enn andre, men andre feller må tømmes og tilbakestilles hver gang de fanget byttedyr. I det lange løp er limfeller svært nyttige for å fange flere mus før de må byttes ut.

Det er best å kontakte et lokalt skadedyrbekjemperfirma for en second opinion hvis du ikke er sikker på om det er rotter eller mus.

Ring proffene

Et erfarent skadedyrbekjempelsesfirma anbefales hvis du har et museproblem som virker spesielt forvirrende eller hvis du tror at gift eller annen kjemisk kontroll kan være nødvendig. Et feil plassert agn kan utgjøre en trussel mot det lokale dyrelivet. Hold agn på stasjoner som er låst og forankret for å holde barn, kjæledyr og dyr unna.